18.8 C
Amsterdam

‘Bulgarije duwt ruim 80 migranten halfnaakt terug over Turkse grens’

Lees meer

De Bulgaarse grenspolitie heeft ruim tachtig migranten in halfnaakte toestand over de landgrens met Turkije teruggeduwd. Volgens de Turkse autoriteiten zeggen de migranten dit zelf, melden regeringsgezinde Turkse media.

De mannen van Afghaanse, Marokkaanse, Syrische en Iraanse komaf werden door de Turkse gendarmerie tijdens een patrouilletocht in het bos vlakbij de grens Turks-Bulgaarse grens ontdekt.

Op een foto van de Turkse nieuwssite Ensonhaber is te zien dat ze zich met zakken en tassen over het naakte bovenlijf hebben geprobeerd te wapenen tegen de kou. Het zou in totaal gaan om minstens 84 migranten.

De migranten zouden via Griekenland Bulgarije zijn binnengekomen en daar zijn opgepakt door de Bulgaarse politie. Die zou vervolgens hun bezittingen hebben afgenomen en hen in halfnaakte toestand over de grens met Turkije hebben geduwd.

Bulgarije maakt zich volgens veel media en mensenrechtenorganisaties net als Griekenland schuldig aan het illegaal terugduwen van migranten. Onlangs rapporteerde Human Rights Watch dat Griekenland migranten ook zelf inzet in het terugduwen van andere migranten.

Turkije is een belangrijke route voor migranten en vluchtelingen die naar Europa willen. De Kanttekening sprak onlangs de Canadese journalist Matthieu Aikins, die in zijn boek De tolk van Kabul de gevaarlijke reis beschrijft die hij vermomd als vluchteling maakte van Afghanistan naar Europa, via Turkije.

- Advertentie -