18 C
Amsterdam

Christenen vragen aandacht voor Israël tijdens genocidezaak Zuid-Afrika

Lees meer

Op 11 januari organiseren de organisaties Christenen voor Israël en Centrum Informatie en Documentatie Israël een solidariteitsmars voor Israël in Den Haag. Ze willen hiermee protesteren tegen Zuid-Afrika, dat Israël voor genocide aanklaagt bij het Internationale Gerechtshof. Deze zaak komt donderdag voor de rechter. 

Christenen voor Israël steunt Israël onvoorwaardelijk. ‘Israël staat er niet alleen voor’, zegt de organisatie. ‘Antizionisme is antisemitisme’, zo noemen ze de zaak voor het Internationale Gerechtshof. De groep vindt het schandalig dat Zuid-Afrika Israël aanklaagt, want Israël ‘verdedigt zich juist tegen vijanden van de Joodse staat’. 

De protestants-christelijke organisatie schrijft over de gruwelijke wijze waarop Israëlische baby’s, kinderen, (jonge) mannen en vrouwen en ouderen op 7 oktober werden vermoord en beweert dat pro-Palestijnse demonstranten wereldwijd oproepen tot genocide op alle Israëliërs. Hiermee doelt de groep op de leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’. 

Pro-Palestijnse activisten zeggen dat ze met deze leus – die volgens de rechter niet strafbaar is – niet oproepen tot genocide. Het is volgens hen een uiting van hoop, dat er ooit mensenrechten en vrijheid zijn voor de Palestijnen in het land tussen de rivier Jordaan en de Middellandse Zee. 

De organisatie heeft in z’n communicatie geen aandacht voor de meer dan 23.000 Palestijnen die zijn omgekomen bij de Israëlische bombardementen op Gaza. De nadruk van het protest ligt op het verdedigen van Israël, een zaak die op dit moment belangrijker is dan ooit, volgens de organisatie. 

‘Elke Jood realiseert zich dat hij zonder Israël vogelvrij is. De diepgewortelde Jodenhaat, binnen en buiten Israël, is de belangrijkste reden om nu op te staan voor Israël. Als Israël zich niet verdedigt, zal er straks geen Joodse staat meer zijn. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, de plek waar Joden vrij kunnen leven.’ 

De demonstratie begint om 8:45 uur op het Lange Voorhout in Den Haag. Vanaf die plek lopen de demonstranten naar het Vredespaleis in Den Haag. Op het plein organiseren ze een kleine tentoonstelling over de gegijzelde Israëliërs in Gaza. 

- Advertentie -