16.7 C
Amsterdam

Den Haag: door Denk-heibel waagt moslimpartij alsnog verkiezingspoging

Lees meer

Vanwege ruzie binnen Denk Den Haag heeft de Partij van de Eenheid van Arnoud van Doorn toch besloten om weer aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen mee te doen, schrijft AD Den Haag.

Omdat Denk voor het eerst mee zal doen aan de Haagse verkiezingen, besloten drie islamitische partijen in Den Haag ‘in het belang van de eenheid’ niet meer mee te doen. De Islam Democraten gingen op in Denk en Nida stopte ermee, evenals dus de Partij van de Eenheid.

Maar doordat er ruzie is binnen Denk Den Haag, is de Partij van de Eenheid op haar besluit teruggekomen. ‘Ze vechten elkaar de tent uit’, ziet Arnoud van Doorn. Het partijbestuur royeerde Abdoel Haryouli, lijstrekker van de afdeling Den Haag, na een ‘racistische’ opmerking. Haryouli ontkent en beschuldigt op zijn beurt het partijbestuur van afluisterpraktijken.

Inmiddels zijn Haryouli en zijn aanhangers van de Haagse Denk-lijst afgevoerd. Van Doorn vindt het onacceptabel dat er op de nieuwe Denk-lijst mensen staan van buiten Den Haag.

Binnenkort zullen Haryouli en andere ex-leden van Denk met nieuws komen. Mogelijk doen in Den Haag strak toch weer drie partijen mee die zich in het bijzonder richten op de moslimkiezer, waaronder dus de Partij van de Eenheid.

Van Doorn zelf doet trouwens niet meer mee, zegt hij. ‘We hebben veel jonge talenten. We willen nu ook een bredere doelgroep bereiken, niet alleen islamitische kiezers.’

- Advertentie -