16.4 C
Amsterdam

Den Haag: islamitische Partij van de Eenheid ziet alsnog af van verkiezingen

Lees meer

De islamitische Partij van de Eenheid van Arnoud van Doorn ziet uiteindelijk toch af van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. De nieuwe partij Haags Belang is volgens Van Doorn een prima alternatief, meldt AD Den Haag.

Arnoud van Doorn is in gesprek geweest met Abdoel Haryouli en Ahmed el Hadioui van Haags Belang, die na een conflict Denk moesten verlaten. Na dit gesprek concludeerden Van Doorn Haags Belang te gaan steunen.

Van Doorn: ‘Na twaalf jaar heb ik het wel gezien in de politiek. We hebben er vertrouwen in dat Haags Belang de kwaliteit, integriteit en het draagvlak heeft om de Haagse bevolking goed te vertegenwoordigen. Ze hebben daar al mensen met ervaring en jonge mensen. Natuurlijk zijn we bereid om advies te geven, als daarom gevraagd wordt. De Partij van de Eenheid wordt per 16 maart opgeheven.’

Vanwege de ruzie binnen Denk, waar Abdoel Haryouli en Ahmed el Hadiou na een conflict werden geroyeerd, overwoog Van Doorn in december om alsnog weer mee te doen met de Partij van de Eenheid. Hij heeft nu dus alsnog besloten om dit niet te doen.

In Den Haag zitten nu drie islamitische partijen: de IslamDemocraten, de Partij van de Eenheid en Nida. De IslamDemocraten zijn samengegaan met Denk en Nida heeft zichzelf opgeheven. Dit, nadat Nida er vorig jaar niet in slaagde om in de Tweede Kamer terecht te komen.

Aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar in Den Haag zullen zowel Denk als Haags Belang meedoen.

- Advertentie -