20.5 C
Amsterdam

Den Haag: vrouw slaat moslima, trekt hijab af: ‘Rot op naar je eigen land!’

Lees meer

Een Marokkaans-Nederlandse moslima (32) zegt dat ze in een Haags winkelcentrum is geslagen en dat haar hoofddoek is afgetrokken. Ooggetuigen bevestigen haar verhaal.

Het slachtoffer vertelt aan de Kanttekening dat zij in winkelcentrum Leyweg op de lift aan het wachten was. Uit de lift kwamen twee oudere vrouwen, waarvan één in een scootmobiel zat.

Eén van de vrouwen vond dat het slachtoffer in de weg stond en begon te schelden, zegt ze. ‘Ze zei dat ik weg moest gaan met mijn kind en dat ik bezig was op mijn ‘kut-telefoon’.’

Het slachtoffer zegt dat ze ruimte probeerde te maken om de vrouwen te laten passeren. Maar die zouden hebben geweigerd de lift uit te stappen en hebben geroepen dat ze moest ‘oprotten’ naar haar ‘eigen land’.

Een ooggetuige, een 45-jarige vrouw die boodschappen aan het doen was, zag dat tijdens de scheldpartij de vrouw in de scootmobiel ineens opstond en het slachtoffer begon te slaan en te krabben.

‘Ze werd heel agressief en ze trok haar hoofddoek af. Eén van de omstanders, een man, kwam ertussen en hield de oudere vrouw tegen.’

Even later kwam deze ooggetuige het slachtoffer tegen in de Xenos. ‘Ze trilde en haar armen zaten onder de schrammen. Ze was heel emotioneel en ik vroeg haar of ze aangifte wilde doen. Ze vertelde dat ze op dat moment nog te angstig was om naar de politie te gaan.’

Het voorval vond vorige week donderdag plaats. Het slachtoffer vertelt dat ze eerst geen aangifte durfde te doen uit angst en omdat ze moest bijkomen van de schrik.

Eergisteren belde ze naar politiebureau Zuiderpark om een melding van mishandeling te maken. Maar er werd volgens het slachtoffer door de medewerker gezegd dat de politie geen capaciteit had voor deze aangifte.

‘De medewerker zei dat ik niks had gebroken en geen medisch dossier had. Ook zei ze dat het toch een wilde wijk is, met mensen met ‘rugzakjes’.’

De politie-eenheid Den Haag zegt nog geen uitspraak te kunnen doen over het voorval en of het telefoongesprek echt zo gebeurd is. Wel zegt een woordvoerder dat de medewerker goede intenties had en dat het vervelend is dat het slachtoffer dit anders heeft ervaren.

Uiteindelijk heeft het slachtoffer toch nog een afspraak kunnen maken bij het politiebureau.

- Advertentie -