12 C
Amsterdam

Denk-commissie ruziet over royement ex-voorzitter Haagse afdeling

Lees meer

Het conflict rond Abdoel Haryouli, de voormalige voorzitter van de Haagse Denk-afdeling, is nog niet voorbij. Dat meldt Omroep West. De kwestie sleept zich nu al maanden voort. De twee leden van de commissie van beroep ruziën nu over de vraag of het royement wel terecht was.

Haryouli (foto) werd in november door Denk geroyeerd omdat hij zich schuldig gemaakt zou hebben aan racisme en weigerde zijn positie als lijsttrekker op te geven. Haryouli ziet dat zelf anders: hij zou tot bepaalde uitspraken zijn geprovoceerd, uitspraken die bovendien stiekem zijn opgenomen en vervolgens uit de context zouden zijn gerukt. Een commissie van beroep heeft zich over de zaak gebogen, maar daar is het nu ook heibel.

Volgens Aiman el Gharabawy, één van de twee leden van de beroepscommissie, is Haryouli onterecht geroyeerd als Denk-lid. Het partijbestuur heeft geen wederhoor gepleegd voordat Haryouli aan de kant werd gezet, zo vermaant El Gharabawy het partijbestuur.

Maar het andere commissielid, Ayse Konuksever, is het niet eens met El-Gharabawy, die zijn besluit volgens haar ‘op eigen houtje naar de partijen toegestuurd’ heeft en haar daarmee heeft gepasseerd. El-Gharabawy geeft toe dat de leden van de beroepscommissie het onderling niet eens kon worden en daarom nu zelf, ‘namens de beroepscommissie’ tot een oordeel is gekomen.

Ondertussen heeft de Haagse afdeling van Denk haar verkiezingsprogramma gepresenteerd, meldt AD Den Haag. De partij pleit voor een wethouder discriminatie, het inzetten van mystery guests om discriminatie op de woningmarkt tegen te gaan. Denk mikt op vijf à zes zetels van de 45 Haagse zetels. Ook Haryouli wil meedoen aan de verkiezingen, maar dan met zijn zelf opgerichte partij Haags Belang.

- Advertentie -