19.4 C
Amsterdam

Denk wil meer opvangplekken voor dakloze EU-arbeidsmigranten

Lees meer

De fractie van Denk in de Rotterdamse gemeenteraad zal donderdag tijdens de raadsvergadering een motie indienen voor meer opvangplekken voor dakloze arbeidsmigranten uit de Europese Unie.

Indiener Natasha Mohamed-Hoesein vindt dit hard nodig, ook om op deze manier overlast te verminderen, schrijft Dagblad 010. Denk wil bovendien een structurele oplossing voor arbeidsmigranten die in Nederland willen blijven.

Vanwege de coronacrisis zijn veel arbeidsmigranten hun baan kwijtgeraakt. Ook in Rotterdam. Daarom wil Denk ambtelijke ondersteuning voor de gedupeerden. Vroeger werd dit in Rotterdam gedaan door Tilly, een ambtenaar die via de Pauluskerk, vlak bij Rotterdam Centraal Station, dag en nacht klaar stond voor arbeidsmigranten, bijvoorbeeld door het regelen van de juiste papieren.

De Rotterdamse oppositiepartijen Nida, 50Plus en de Partij voor de Dieren steunen Denk bij het verzoek aan het stadbestuur om te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om ambtenaren in te zetten die net als Tilly arbeidsmigranten bijstaan.

In Den Haag is, als gevolg van de coronacrisis, het terugkeerproject Perspektyva opgericht voor arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa die dakloos zijn of dakloos dreigen te worden.

- Advertentie -