14.4 C
Amsterdam

Duitse ophef: critici zien ‘islamisering’ in nieuw logo Keulen zonder de Dom

Lees meer

De Duitse stad Keulen heeft een nieuw logo, waarop de torens van de bekende Dom niet meer te zien zijn. Het oude logo zou ouderwets zijn. Sommige Duitsers zijn boos en zien er een islamiseringscomplot in.

De Duitse parlementariër Beatrix von Storch van de radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland is ook verontwaardigd. Ze vreest dat de ‘islamisering’ door het nieuwe logo dichterbij komt.

Von Storch: ‘Niemand verovert ons land. Wij zijn het zelf die vrijwillig onze cultuur uitwissen. Wij produceren een vacuüm dat anderen graag vullen.’ Ze sluit haar tweet af met de vlaggen van Turkije en Saoedi-Arabië, twee islamitische landen die hun versie van de islam ook naar het buitenland, waaronder Duitsland, exporteren. Von Storch vindt het een ‘schande’.

Volgens de invloedrijke Duitse twitteraar – en ex-moslim – Ali Utlu is Keulen de Dom en is de Dom Keulen. Hij vindt het argument dat de Dom ‘ouderwets’ is belachelijk. ‘Zal over tien jaar de Keulse moskee in het logo staan? Wie weet?’

Twee jaar geleden was er ook ophef rond de Dom van Keulen. Sommige supporters van FC Köln uit Keulen waren boos omdat op de nieuwe voetbalshirts een moskee stond afgebeeld, samen met de Dom. FC Köln was niet rouwig om het vertrek van deze fan en twitterde ‘Tot ziens!’

- Advertentie -