EU zegt niet te gaan betalen voor Turkse ‘safe zone’ in Noord-Syrië

Lees meer

De Europese Commissie zegt niet mee te gaan betalen aan een Turkse ‘safe zone’ voor vluchtelingen in Noord-Syrië.

In deze ‘safe zone’, een door Turkije bewaakte bufferzone in Noord-Syrië, wil president Erdogan miljoenen vluchtelingen die nu nog in Turkije zitten huisvesten. Voor de bouw van huizen, ziekenhuizen, scholen en winkelcentra is volgens Turkse staatsmedia ruim 23 miljard euro nodig.

De Europese Commissie laat alvast weten niet hier niet aan mee te willen werken. ‘Het terugkeren van Syrische vluchtelingen naar hun land zou moeten gebeuren op basis van vrijwilligheid’, zo quote de Turkse krant Arti Gercek een woordvoerder.

Eerder meldde de Turks-Zweedse journalist Abdullah Bozkurt dat Turkije in geheime onderhandelingen 28 miljard euro eist van de EU. Anders dreigt president Erdogan de poort naar Europa open te zetten voor 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen, zegt Bozkurt.

 

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Laat Uncle SAM met de gelden op tafel komen, De ISIS is toch geboren uit het optreden van uncle Sam in Irak. Ook zijn er door de Sunie Muslim OBAMA heel veel wapens bestemd voor de bestrijders van ISIS bij de ISIS beland.
    Als Erdogan de poorten opengooit, zorg dan dat zij Europa niet Binnen komen.
    ERDOGAN moet niet vergeten dat een Muslim die een Broeder Muslim doodt of daarvoor schuldig is, voor eeuwig zal branden in de hel.
    Hij moet zich wat meer gaan verdiepen in de Nobele Koran en de Ahadjits.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here