20.7 C
Amsterdam

Frankrijk: Holocaustontkenner krijgt anderhalf jaar celstraf

Lees meer

Een Franse rechtbank heeft de extreemrechtse essayist en Holocaustontkenner Hervé Ryssen (foto) achter de tralies gezet. Hij is veroordeeld tot 17 maanden gevangenisstraf.

Ryssen werd veroordeeld voor een serie van antisemitische berichten op Facebook en Twitter, alsmede voor een video die hij in 2018 op YouTube plaatste, getiteld ‘De Joden, incest en hysterie’. Hierin beweert hij dat Joden zich aan incest schuldig zouden maken.

De Franse krant Liberation wees Ryssen aan als een sleutelfiguur van een netwerk van propagandisten, die zich inzetten om de Holocaust te ontkennen en hierover leugens te vertellen.

Naast Ryssen omvat dit netwerk Jerome Bourbon Rivarol, Alain Soral, Yvan Benedetti en Vincent Reynouard. Zij houden zich allemaal bezig met de ‘systematische ontkenning van de misdaden van het Derde Rijk en het rehabiliteren van het moorddadige [nazi]regime’, aldus de krant.

Uiterst rechtse twitteraccounts veroordelen de veroordeling van Ryssen. ‘In Frankrijk laten we terroristen vrij en sluiten we schrijvers op’, twittert schrijft een ultrakatholieke twitteraar.

- Advertentie -