22.3 C
Amsterdam

Frankrijk: verboden Collectief Tegen Islamofobie wijkt uit naar België

Lees meer

Het in Frankrijk verboden Collectief Tegen Islamofobie in Frankrijk (CCIF) is verhuisd naar België, schrijft de organisatie op haar Facebookpagina.

Het CCIF koos er in oktober voor om zichzelf te ontbinden en de activiteiten naar het buitenland te verplaatsen, om zo de Franse overheid voor te zijn. De organisatie heet nu ‘Collectief Tegen Islamofobie in Europa’.

Frankrijk besloot CCIF aan te pakken omdat de organisatie een haatcampagne tegen geschiedenisleraar Samuel Paty zou hebben ondersteund. De geschiedenisleraar werd vermoord door een extremist nadat hij Mohammed-cartoons uit het satirische blad Charlie Hebdo liet zien.

CCIF ontkent een haatcampagne tegen Paty te hebben gevoerd. De organisatie zegt alleen een onderzoek te zijn gestart naar hem, vanwege de klachten die over hem waren binnengekomen.

Hoewel CCIF officieel ontbonden is door Frankrijk, zet de organisatie ook op Franse bodem de strijd voort. De organisatie heeft de Franse staat aangeklaagd voor machtsmisbruik en twee ministers voor laster.

- Advertentie -