14.7 C
Amsterdam

Frankrijk: gesluierde moslima’s neergestoken vlakbij Eiffeltoren

Lees meer

In Frankrijk zijn twee vrouwen aangeklaagd voor het neersteken van twee gesluierde moslima’s. De aanval vond afgelopen zondag plaats in Parijs, vlakbij de Eiffeltoren.

De verdachten zouden de sluiers van de moslima’s met geweld hebben willen afrukken en hen racistische woorden naar het hoofd hebben geslingerd, meldt het Franse persbureau AFP.

Een vrouw van veertig heeft zes steekwonden opgelopen en ligt nu in het ziekenhuis, waar ze wordt behandeld aan een geperforeerde long. De negentienjarige vrouw liep drie steekwonden op. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De aanval begon nadat de moslima’s hadden aangegeven zich bedreigd te voelen door de hond van de vrouwen. De slachtoffers zeggen dat ze werden uitgescholden voor ‘vieze Arabier’ en dat de aanvallers zeiden dat Frankrijk niet hun land was. Volgens AFP zouden de verdachten dronken zijn toen ze de twee moslima’s aanvielen.

In Frankrijk zijn de maatschappelijke verhoudingen enorm gepolariseerd na de brute moord op de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty. Hij werd een week geleden onthoofd omdat hij de Mohammedcartoons van Charlie Hebdo in zijn lessen had vertoond.

Sommige social mediagebruikers vinden dat de Nederlandse mainstreammedia met twee maten meten. Ze berichten wel uitgebreid over de moord op Paty, maar geven aan het steekincident geen aandacht, is hun argument.

Zo twittert duoraadslid Sheher Khan van Denk Amsterdam: ‘Twee gesluierde moslima’s zijn gisteren neergestoken, vermoedelijk als ‘vergelding’ op de afschuwelijke moord van Samuel Paty. Waarom hebben alleen alternatieve media hierover geschreven?’

 

- Advertentie -