16.3 C
Amsterdam

Franse universiteit straft ‘islamofobe’ docent, overheid schort subsidie op

Lees meer

De Duitse professor Klaus Kinzler is door de universiteit in het Franse Grenoble geschorst vanwege ‘laster’. 

Hij werd in maart al door sommige studenten van ‘islamofobie’ beschuldigd. Toen werden de naam van Kinzler en een andere docent op het universiteitsgebouw geplakt: ‘Fascisten in onze collegezalen. Islamofobie is dodelijk.’

Kinzler werd door studenten van ‘islamofobie’ beschuldigd, omdat hij twijfels had over het volgens hem gepolitiseerde begrip ‘islamofobie’.

Kinzler: ‘Charlie Hebdo werd beschuldigd van islamofobie. Samuel Paty werd beschuldigd van islamofobie. (…) Godslastering is islamofobie. Secularisme is islamofobie’.

Hierna liet Kinzler zich in diverse interviews kritisch uit over de Universiteit van Grenoble, waar studenten zouden worden geïndoctrineerd met radicaal-linkse ideeën. Ook heeft de universiteit hem nooit beschermd, zegt hij, tegen studenten die zijn vrijheid van meningsuiting zouden willen beknotten.

Volgens de directeur van de universiteit is dit laatste laster. Daarop is besloten de professor voor vier maanden te schorsen.

In reactie hierop heeft de conservatieve bestuurder van de regio Auvergne-Rhône-Alpes, waar Grenoble onder valt, besloten de financiering van de universiteit op te schorten.

De gouverneur spreekt van een ‘onaanvaardbare ideologische drift’ aan de universiteit. Veel academici vinden deze terugtrekking van een overheidsgelden een aanval op de academische vrijheid van de universiteit.

 

- Advertentie -