14.7 C
Amsterdam

Gemeente Rotterdam trekt omstreden rapper Insayno terug uit campagne

Lees meer

Een campagnevideo met daarin rapper Insayno is door de Rotterdamse gemeente offline gehaald. De rapper kwam vorige week negatief in het nieuws vanwege antisemitische en gewelddadige uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan.

Insayno riep voor de campagne #Hartvoor010 de jeugd op de anticoronamaatregelen te respecteren. Maar nadat de rapper vorige week tot stadsdichter van Haarlem was uitverkoren, kwamen controversiële uitspraken van hem uit het verleden naar boven.

De rapper had in het nummer Zwarte Bladzijde de concentratiekampen een lachertje genoemd in vergelijking met de slavenhandel. Ook zei Insayno dat 9/11 en de aanslag op het Parijse muziektheater Bataclan niet door islamitische terroristen zaten, maar westerse overheden zijn uitgevoerd. Tevens wenste hij FvD-prominent Yernaz Ramautarsing een kogel toe.

Een woordvoerder van de Rotterdamse gemeente betreurt de ophef: ‘Wij zijn geschrokken van alle dingen die naar boven zijn gekomen. Die campagne was positief bedoeld, maar er is een discussie op gang gekomen die je op zo’n moment niet wilt.’

Leefbaar Rotterdam had bij monde van raadslid Tanya Hoogwerf vragen gesteld over Insayno aan burgemeester Ahmed Aboutaleb.

- Advertentie -