15.5 C
Amsterdam

Gewelddadige groep op zoek naar Joden op luchthaven Dagestan

Lees meer

In het kielzog van het conflict tussen Hamas en Israël, zijn in de autonome Russische regio Dagestan anti-Joodse vervolgingen begonnen. De pogrom begon met een bestorming van de luchthaven, meldt de nieuwszender Deutsche Welle.

De Russische politie zegt dat ze tot nu toe 60 mensen hebben opgepakt in verband met de aanvalsdaad op de luchthaven. Die begon nadat een bericht werd verspreid over een binnenkomende vlucht uit Israël. Vervolgens ging een gewelddadige groep met Palestinavlaggen en antisemitische leuzen op zoek naar Joden. Daarbij raakten twintig mensen gewond. Onder hen zijn politieagenten en burgers.

De luchthaven werd voor een tijd gesloten. Inkomen vluchten werden gedirigeerd naar andere vliegvelden. Israël heeft bij Rusland erop aangedrongen om Israëlische burgers en Joden in hun jurisdictie te beschermen.

NOS meldt dat er ook in andere Russische delen van de Kaukasus dit weekeinde antisemitische incidenten waren. In Naltsjik, in Kalbarië-Bakarië, werd gisteren een Joods cultuurcentrum in brand gestoken en beklad met leuzen als ‘dood aan de Joden’. In de naburige Russische deelrepubliek Karatsjai-Tsjerkessië riep een groep betogers de lokale Joden op te vertrekken.

- Advertentie -