18 C
Amsterdam

Gratis ontbijt populair op scholen met kwetsbare leerlingen

Lees meer

Het aantal aanvragen voor schoolontbijten in Amsterdam, gefinancierd door de overheid, is flink gestegen. Op zesenzeventig basis- en middelbare scholen krijgen leerlingen inmiddels een gratis ontbijt aangeboden. Dat meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

Landelijk ontvangen sinds november vorig jaar meer dan vijfhonderd basisscholen met kwetsbare leerlingen ontbijt, lunch of een tussendoortje. De scholen werden geselecteerd op basis van het percentage leerlingen dat in relatieve armoede opgroeit, aldus RTL Nieuws.

Kinderen kunnen zich beter concentreren, sinds de maaltijden worden aangeboden. Eén van de deelnemende scholen geeft aan dat leerlingen tegenwoordig minder gapen en alerter zijn tijdens de les. Ook lijken de kinderen minder gestrest en is de sfeer in de klas verbeterd.

Minister Dennis Wiersma van Onderwijs wil dat het aantal schoolmaaltijden wordt uitgebreid en kondigde onlangs aan honderd miljoen euro vrij te maken voor de maaltijden op basisscholen. De Tweede Kamer staat daar positief tegenover.

- Advertentie -