17.3 C
Amsterdam

Hallmark verliest moslim-klandizie door samenwerking met Meilandjes

Lees meer

Het bloemen- en kaartenbedrijf Hallmark verkoopt een boeket getiteld ‘De Meilandjes’. Esmaa Alariachi, programmamaker en voorzitter van moslimvrouwenorganisatie Al Nisa, besloot haar Instagram-volgers hierop te attenderen. Erica Meiland ligt onder vuur na uitspraken over de hoofddoek en de boerka.

‘Ik (…) vind dat na alle commotie omtrent Erica’s uitspraken echt niet kunnen!’, schreef een vriendin van Alariachi boos aan de klantenservice van Hallmark. Alariachi deelde de ontstane conversatie vervolgens op Instagram.

Hallmark verkoopt naast een ‘hand picked’ en ‘chateauwaardig’ boeket door de Meilandjes ook een kaartencollectie met uitspraken zoals Martien Meilands ‘Wijnen!’ en ‘Wat goééééd’.

‘Ik kan niet tegen een hoofddoek’, zei Meiland vorige maand tijdens de presentatie van haar biografie, waarin ze naast haar leven met man Martien ook de islam niet onaangeroerd laat. ‘Echt niet. Die moet er gewoon niet zijn.’ En over de boerka: ‘Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?’

Meilands uitspraken deden een hoop stof opwaaien, zeker onder moslims. Daarom schreef de vriendin van Alariachi aan Hallmark: ‘Waarom zou ik als moslima hier mijn geld aan willen uitgeven. Ik vind dit erg onzorgvuldig en eigenlijk schandalig dat jullie deze samenwerking niet gestaakt hebben. Ik bestel al jaren mijn kaarten en cadeaus bij jullie maar dit is een doorn in mijn oog.’

De Hallmark-medewerker antwoordde het te zullen doorgeven, maar kon geen garantie  bieden op een reactie terug. Daarop antwoordde de vriendin van Alariachi: ‘Jullie zijn een klant kwijt.’ De vriendin roept ook haar achterban op om ook te breken met het bedrijf.

Esma Alariachi deelde de boze berichten van haar vriendin met ruim 10.000 volgers op Instagram. Alariachi werd bekend als een van de ‘Meiden van Halal’.

- Advertentie -