17.3 C
Amsterdam

Hiddema (FvD) hekelt FvD-tweet: ‘Eerst vonnis lezen, dan pas oordelen’

Lees meer

Advocaat en senator Theo Hiddema, die onlangs is teruggekeerd bij Forum voor Democratie, heeft scherpe kritiek geleverd op een tweet van het FvD-account.

‘Eerst even het vonnis lezen alvorens met een bombastisch oordeel te komen zou aan een FVD-waardig oordeel kunnen bijdragen’, aldus de jurist.

Hiddema reageerde op een verontwaardigde tweet van het FvD-account op de uitspraak van de rechter in de zaak over Bas van Wijk (24), die vorig jaar augustus op klaarlichte dag werd doodgeschoten bij een zwemsteiger in Amsterdam.

Dader Samir el Y. kreeg negen jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Dit had hoger kunnen zijn, maar het Openbaar Ministerie beging een vormfout. Nabestaanden reageerden ontzet.

‘Slechts 9 jaar in de cel’, schreef het FvD-account over de moordenaar van de ‘Nederlandse jongen’ van Wijk. ‘Het rechtssysteem in dit land is doodziek. Dit is geen rechtvaardigheid!’

De dood van de witte Bas van Wijk werd vorig jaar door veel twitteraars aangegrepen om te ageren tegen Black Lives Matter, met de hashtag #GerechtigheidVoorBas, de Nederlandse en populistische variant op #JusticeForGeorge. Ook politici van PVV en FvD bemoeiden zich met de zaak.

- Advertentie -