Ikea-klant klaagt over caissière met hijab, Ikea disst klant: ‘We zullen u niet missen’

Lees meer

Een boze klant plaatste op Google een negatieve beoordeling van het Ikea-filiaal in het Zwitserse Aubonne. Op zich niet opmerkelijk, maar de reden was dat wel: hij werd aan de kassa geholpen door een vrouw met een hoofddoek. Het antwoord van de meubelgigant ging viral op social media.

‘Jammer om een caissière met een hoofddoek aan te treffen. Ik stap die winkel nooit meer binnen’, schreef de boze klant.

Het Zwitserse Ikea-filiaal antwoordde: ‘Voordat je mensen beoordeelt op hun kleding, moet je ze leren kennen. Wij hebben dat gedaan, en onze medewerkster wordt gewaardeerd en gerespecteerd door al onze teams.’

Maar daar bleef het niet bij. ‘Wij zullen er geen traan om laten dat u nooit meer een voet in onze winkels wilt zetten, met zulke ideeën.’

Het antwoord ging werd massaal gedeeld op social media, meldt de Turkse tv-zender TRT.

Maar dat niet alleen: in mum van tijd ging op Google de gemiddelde beoordelingsscore van het Ikea-filiaal in Aubonne rap omhoog – vast tot afgrijzen van de boze klant.

- Advertentie -

45 REACTIES

  • Wauww wat een goede reactie van ikea. inderdaad Maar daar bleef het niet bij. Ze zullen er geen traan om laten dat ie nooit meer een voet in hun winkels wilt zetten menssen met zulke ideeën kunnen de pot op! Racistische haaters!!! ga maar lekker kapot van jaloerziën.

  • Lulkoek; als je hier keihard IKEA roept, beweegt er niets. Drikwart van het meubilair is van Ikea afkomstig. Het enigste wat ik een beetje jammer vind, is dat die geel-bruine kleur van dat grenenhout wel erg roodachtig gaat kleuren. Maar als dat hout je keel uithangt, brandt het prima in de haard. Met hoofddoekjes heb ik trouwens geen moeite, met die zwarte -bankovervaller- vormeloze bungalow-tenten destemeer!

   • Lulkoek: IKEA verkoopt zovéél troep dat het onmogelijk is dat driekwart van je meubilair van de Ikea afkomstig is en dat er géén troep tussen zit. Ikea levert beroerde kwaliteit tegen een veel te hoge prijs. Vervolgens is er ook vrijwel geen garantie.

 1. Belachelijk ik heb in ieder geval altijd vriendelijke mensen gezien achter de kassa maakt niet uit hoofdoek, geen bezwaar. Mensen accepteer elkaar. Je komt om je spullen te kopen.

 2. Amaai echt top van Ikea.
  Zo goed gesproken echt respect en pet af. Vind het echt bizar dat sommige mensen zo negatieve denkvermogen hebben over meisjes met hoofddoek. Het zijn echt gewoon lieve en mooie meisjes hoor die een hoofdoek dragen. Respect voor elkaar godsdienst is een belangrijk element die de mensen aan hun kinderen moeten doorgeven om zulke bekrompen mensen te vermijden. Die al mensen oordelen op hun kleding. Wtf

   • Dat ze troep verkopen en geen goede service hebben is echt een mening. Ik heb veel meubels van de Ikea en ik vind het zeker geen troep. Misschien als je referentiekader design meubels zijn dan wel, maar voor het gewone klootjesvolk is de Ikea prima. Ook geen slechte service ervaren verder.

    • Nee, dat is dus geen mening, maar een feit. Ik heb zeer veel spullen van Ikea gekocht en het is gewoon rommel. En inderdaad beroerde service als er eens iets niet goed is. Als “alles” goed is, heb je dus geen ervaring met de service van Ikea.

    • Waar het hier over gaat dat bepaal jij niet. Ga lekker buiten spelen als je het niet begrijpt, dan hoef ik ook niet te herhalen dat ze dan wel troep verkopen en een beroerde service hebben, maar dit wel goed hebben gedaan!

 3. heb gans mijn loopbaan met ontelbare vreemdelingen gedeeld,nooit problemen gehad proficiat aan IKEA voor deze reactie.
  dit is een winkel naar mijn hart

 4. heb gans mijn loopbaan met ontelbare vreemdelingen gedeeld,nooit problemen gehad proficiat aan IKEA voor deze reactie.
  dit is een winkel naar mijn hart

  ps:ik heb hier nog nooit iets geplaatst

 5. Super gedaan IKEA ! We zijn allemaal mensen ongeacht afkomst kleur en geloof.Ik heb er in ieder geval geen last van en stoort me totaal niet de ‘1’ draagt en hoed en de ander een hoofddoek zo wat????? Veranderd niet wie je bent

 6. Ik ga mooi naar Ikea. Maar vanaf nu ga ik vaker. Ikea jij bent 1 slecht kwijt maar zeker tientallen klanten bin gekregen ook ondanks deze uitspraak. Uitstekend.

 7. Mijn geloof bepaald dat ik geen kleding mag dragen. Kleding is een belediging voor mijn God.
  Had God dit gewild dan was ik immers met kleding geboren…

  Mag ik als ‘oude witte man’ ook achter de kassa bij Ikea ; ik ben echt héél lief…
  Niemand hoeft zich te storen aan mijn blote kont..

  ..ga vast 200 haat reacties krijgen.., LOL..

 8. Ik hou jullie ‘lieve mensen’ een spiegel voor. Ik zit jullie te dissen met ‘mijn geloof’…..

  De boze klant onderging een cultuurshock. Net zo goed als 99% van de mensen geen
  (lieve) blote oude man achter de kassa willen, wil 40-60% geen persoon met een
  hoofddoek in een publieksfunctie. Niet als politie, niet als arts, niet als wat-dan-ook..

  Zeker, het zal een lief meisje zijn. Dat onder druk van haar familie, of zelfs uit overtuiging
  een hoofddoek draagt. Dat het helemaal geen vereiste is voor de islam, maar een dikke
  vinger naar onze cultuur, dáár gaat het de boze klant om.. ..en mij ook !

  En dat is niet mijn eigen ‘racistische’ mening, maar de mening van een ervaring deskundige,
  die amaai.. ..zeker bekend is bij jullie vlamingen :
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/09/safai-ik-compenseer-de-verloren-jaren-182377w/

  • Wat een wartaal. Het heeft totaal niet met een dikke vinger naar “onze cultuur” te maken en het heeft ook niet dat effect. Vrijwel niemand zal zich er aan storen als een meisje een hoofddoek draagt, afgezien van enkele racisten. Als je onze “cultuur”, met daarin mensen van diverse afkomst en met diverse religies, niet bevalt, vertrek dan uit het land en ga elders wonen. Jullie “bijdrage” kan gemist worden.

   • Lees het artikel achter de URL eerst, en stop je Pavlov reacties..
    Kijk wat er gebeurt in landen als de Filipijnen en Indonesië,
    of nu de noordelijke Sahel. Over 30 jaar zijn wij de onderdrukten.

    • Jouw soort wordt nú al onderdrukt en mag het land uiteindelijk verlaten. Kun je reageren vanuit dat andere land waar jouw “inbreng” wél gewenst is. Het duurt echt geen 30 jaar voordat het zover is.

     • @Mustafa__ Je hebt het over ‘jouw soort’ , een ander soort/ras dan jij zelf.
      En aangezien mijn ras hier al woonde toen de eerste romein kwam aanstrompelen,
      ben je een ‘omvolker’ . En als verwijst naar (ras-)cist ben je nog minder gekwalificeerd
      voor dit forum dan die ander, die zich Klaver noemt, en -ook- geen startkwalificatie heeft.
      En je hebt nog steeds het artikel uit elsevier niet gelezen; vastgeroest in je trauma’s.

     • @Adolf c.q. Heinrich.

      Jouw soort is dus inderdaad het soort dat hier ongewenst is. Jouw soort heeft problemen met alles wat anders is en vindt zichzelf superieur. Jouw soort zal uiteindelijk het land moeten verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here