23.5 C
Amsterdam

India: moslim overlijdt na lynchpartij, maar volgens politie geen sprake van moord

Lees meer

De Indiase moslim Tabrez Ansari werd in juni gelynched door een woedende menigte van elf mannen. Hij overleed vijf dagen later. De politie heeft echter besloten dat hier geen sprake is van moord.

De politie van Jharkhand, een deelstaat in het oosten van India, vindt dat de elf mannen die in hechtenis zijn genomen niet voor moord vervolgd moeten worden. De dokters ontdekten na autopsie op het lijk van Ansari dat hij is overleden aan stress en een daaropvolgende hartstilstand.

Omdat de elf mannen niet van moord worden beschuldigd, zullen zij de doodstraf in ieder geval ontlopen.

De 24-jarige Ansari was op weg naar zijn familie voor het suikerfeest toen hij werd overvallen door een woedende menigte van radicale hindoes. Zij mishandelden hem zeven uur lang, terwijl hij was vastgebonden, hevig bloedde en om genade smeekte.

Het lynchen van Ansari werd opgenomen op video, die op sociale media viral ging. De dood van Ansari zorgde in heel India voor protesten.

De onpartijdigheid van de Indiase politie stond recentelijk al eerder ter discussie. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de helft van het Indiase politiepersoneel gelooft dat moslims van nature meer geneigd zijn om misdaden te plegen.

- Advertentie -