21.2 C
Amsterdam

India: moslims in voorstad New Delhi mogen niet meer op straat bidden

Lees meer

Radicale hindoes in Gurgaon, een voorstad van de Indiase hoofdstad New Delhi, hebben aan het langste eind getrokken. Er is besloten een eerdere overeenkomst in te trekken, die moslims toestond om te bidden op door de overheid toegewezen plekken.

De afgelopen weken protesteerden hindoe-extremisten tegen moslims die bidden in de daarvoor bestemde ruimtes in Gurgaon. Bij verschillende gelegenheden werden moslims die wilden bidden zelfs bedreigd.

In 2018, in reactie op enkele schermutselingen tussen hindoe-extremisten en moslims, besloot de deelstaatregering dat moslims alleen mochten bidden op aan hun toegewezen plekken. Maar aan deze godsvrede hebben hindoe-nationalisten nu een einde gemaakt.

Vorige maand besloot de deelstaatregering dat moslims op acht van de bijna veertig aangewezen openbare plekken niet meer mochten bidden. Nu heeft de eerste minister van Haryana besloten dat moslims alleen nog maar thuis en in de moskee mogen bidden.

Moslims in Gurgaon baden tot voor kort op openbare plekken, omdat ze zeggen over te weinig moskeeën te beschikken. De autoriteiten zouden hen beletten er meer te bouwen.

- Advertentie -