15 C
Amsterdam

Islamitische Universiteit opent inschrijving opleiding tot imam en theoloog

Lees meer

Moslims die imam, islamoloog, theoloog of geestelijk verzorger willen worden, kunnen zich vanaf nu weer inschrijven aan de Islamitic University of Applied Sciences in Rotterdam (IUASR) voor het volgende studiejaar.

Dat laat het instituut weten via Twitter. De IUASR is een van de grootste islamitische theologische opleidingen in Nederland. De instelling, die niet verward moet worden met een ander islamitische hoger onderwijsinstituut dat in het verleden eveneens in Rotterdam was gevestigd, mag zich in Nederland hogeschool noemen en in internationale context universiteit.

De IUASR bestaat sinds 1997. De master is sinds 2009 geaccrediteerd door de Nederlandse overheid, de bachelor sinds 2012. Rector is Ahmet Akgündüz. De instelling is privaat gefinancierd en heeft goede banden met Turkije. Ze heeft als ambitie een volwaardige opleiding tot onder meer imam te worden. Moslims die imam willen worden, gaan daarvoor tegenwoordig nog meestal enkele jaren naar het buitenland om te studeren aan een instituut in een land met een langere islamitische traditie.

Arnold Yasin Mol, docent aan de IUASR, prijst de opleidingen aan: ‘Wil jij de Islamitische theologie en wetenschappen uitdiepen, bestendigen en toepassen in de Nederlandstalige context? Kom dan bij ons de geaccrediteerde Bachelor Islamitische Theologie en Master Islamitische Geestelijke Verzorging studeren!’

- Advertentie -