24.8 C
Amsterdam

Israël doodt opnieuw familie van Hamas-leider Haniyeh

Lees meer

Bij een Israëlisch bombardement zijn tien familieleden van Hamas-leider Ismail Haniyeh omgekomen, waaronder zijn zus. Het bombardement vond plaats op een huis van de familie Haniyeh in vluchtelingenkamp Al-Shati, in het noorden van Gaza. Zo meldt Algemeen Dagblad.

Ook in het zuiden van Gaza bij Rafah gaan de Israëlische militaire operaties door. Volgens de Turkse krant Daily Sabah zijn er gisteren 47 doden gevallen in heel Gaza. Bij de aanval op het vluchtelingenkamp Al-Shati zijn 24 mensen omgekomen.

Hamas-leider Haniyeh blijft strijdbaar. ‘Als de criminele vijand denkt dat aanvallen op mijn familie onze positie of die van het verzet zal veranderen, dan zijn ze misleid’, zei hij in een verklaring. Haniyeh doelt daarmee op de uitlatingen van de Israëlische premier Netanyahu die niks wil weten van een ‘permanent’ staakt-het-vuren. Volgens Haniyeh is elke overeenkomst die geen staakt-het-vuren garandeert en geen einde maakt aan het Israëlische offensief ‘geen overeenkomst’.

De Hamas-leider, die zelf in Qatar woont, heeft eerder in de oorlog al drie zonen en vier kleinkinderen verloren.

Intussen is in Libanon verdere escalatie van het conflict tussen Israël en Hezbollah ophanden. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken dreigde Hezbollah vorige week met een ‘totale oorlog’.

- Advertentie -