15.1 C
Amsterdam

Israël doodt weer een hoge Iraanse generaal

Lees meer

Israël heeft opnieuw een Iraanse legeraanvoerder gedood. De generaal, Saeed Abyar, kwam op 3 juni in de buurt van de Syrische stad Aleppo om bij een vermoedelijke Israëlische luchtaanval. Dit schrijft Middle East Monitor.

Abyar was een militaire adviseur voor het Syrische regime van dictator Bashar Al-Assad. Iran en Rusland zijn de belangrijkste bondgenoten van Assad, die nu al meer dan tien jaar een bloedige oorlog voert tegen zijn Arabisch-soennitische onderdanen. Assad is een sjiitische moslim.

De Israëlische aanval is mogelijk een reactie op de Iraanse drone-aanval op Israël van april dit jaar, die mislukte. Iran schoot zo’n 170 drones, meer dan 30 kruisraketten en zeker 120 ballistische raketten op Israël af, maar de Israëlische luchtafweer en die van de Arabische buurlanden onderschepten 99 procent van de projectielen.

De luchtoperaties van Israël in Syrië zijn toegenomen sinds de gebeurtenissen van 7 oktober vorig jaar. De Palestijnse bevrijdingsbeweging Hamas wordt door Iran gesteund.

- Advertentie -