15.8 C
Amsterdam

Kabinet verbiedt komst Palestijnse activist Khatib

Lees meer

Het kabinet Schoof heeft de komst van de Palestijnse activist Mohammed Khatib verboden. De spreker mag Nederland niet in. Zo meldt het Parool.

‘We begrijpen de onrust die is ontstaan over het mogelijk spreken van de heer Khatib op de universiteit van Nijmegen’, schrijven de ministers David van Weel (Justitie en Veiligheid) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie) in een verklaring. ‘Wij vinden zijn mogelijke komst dan ook zeer onwenselijk. Het zaaien van haat is iets waar wij fel tegenin gaan’, aldus de ministers.

Khatib zou aangesloten zijn bij de pro-Palestijnse organisatie Samidoun, die volgens inlichtingendiensten verbonden is met de PFLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, dat onder andere in Nederland op de lijst van terroristische organisaties staat.

De ministers verwijten de activist dat hij geweld legitimeert en vergoelijkt tegenover de staat Israël. Palestijnse activisten zien het geweld tegen Israël vaak zelf als zelfverdediging tegen de kolonisatie van Palestina.

PVV-minister Faber vergoelijkt het Israëlische staatsgeweld tegenover Palestijnen en vindt dat ‘mensen niet moeten mauwen over burgerslachtoffers’. Dat zei ze vorig jaar in een verkiezingsdebat, georganiseerd door het CIDI, de pro-Israëlische lobbyorganisatie.

- Advertentie -