16.6 C
Amsterdam

Koerdische HDP gaat onder ‘groene vlag’ Turkse verkiezingen in

Lees meer

De pro-Koerdische HDP zal uit angst voor een verbod onder de vlag van de Groene Partij aan de Turkse verkiezingen meedoen. Zo proberen ze het dreigende partijverbod door de Turkse regering te omzeilen. Dat schrijft de Turkse nieuwssite Duvar.

De beslissing daarover vanuit het partijbestuur van de HDP is nog niet gevallen. De gevangengenomen leider van de partij, Selahattin Demirtas heeft al wel een logo van de Groene partij op zijn sociale media accounts gedeeld.

‘Goedendag vrienden, hoe gaat het met jullie? Print een gekleurde versie van dit logo en plak het op je koelkast of op jullie deuren a.u.b. Laat iedereen dit weten, het zal nodig zijn’, aldus Demirtas in de tweet.

Volgens sommige leden van de HDP mogen er geen risico’s worden genomen met betrekking tot een verbod door de Turkse staat.

De Hoge Kiesraad heeft onlangs de Groene Partij opgenomen in de officiële lijst voor de verkiezingen van 14 mei.

Tegen de HDP loopt sinds maart 2021 een rechtszaak , aangespannen door het Turkse OM vanwege vermeende banden met de Koerdische PKK. Deze gewapende groep staat in Turkije, de VS en EU op de terreurlijst.

 

- Advertentie -