13.9 C
Amsterdam

Leden GroenLinks-PvdA voeren actie voor Kauthar Bouchallikht

Lees meer

Leden en sympathisanten van GroenLinks-PvdA organiseren een solidariteitsactie voor Kauthar Bouchallikht, die opnieuw slachtoffer is geworden van een haatcampagne.

Afgelopen zaterdag maakte politica Kauthar Bouchallikht via Instagram bekend dat ze zich terugtrekt als kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks-PvdA. Ze staat op plek 17. Het GroenLinks-Kamerlid kan echter niet meer van de gezamenlijke lijst worden gehaald, omdat de lijsten al officieel zijn ingediend. Kiezers kunnen dus ook nog steeds op haar stemmen..

Bouchallikht kwam tot haar besluit omdat ze het oneens is met het standpunt van GroenLinks-PvdA over de oorlog tussen Hamas en Israel. De eenzijdige, scherpe veroordeling van Hamas door de partij, doet volgens haar te weinig recht aan de context van onderdrukking en bezetting door Israël.

Bouchallikht was eind 2020, toen GroenLinks bekend maakte haar op de lijst te zetten, slachtoffer van een islamofobe haatcampagne. De studentenbond waar ze actief voor was, Femyso, zou gelieerd zijn aan de Moslimbroederschap. Ook werd Bouchallikht aangevallen omdat ze een hoofddoek draagt.

Die heftige kritiek kreeg ze nu weer. Voor sommige GroenLinks-PvdA-sympathisanten een reden om de jonge politica een hart onder de riem te steken met een online actie, die is opgezet door GroenLinks-politica Sabine Schrawachter, oud-voorzitter van de jongerenbeweging van GroenLinks. Sympathisanten van Kauthar Bouchallikht kunnen digitale stickers delen met de tekst ‘Hoop boven haat’, gevolgd door een bedankje.

- Advertentie -