14.5 C
Amsterdam

Leontine Vreeke nieuwe columnist bij de Kanttekening

Lees meer

De Kanttekening verwelkomt een nieuwe columnist: Leontine Vreeke. Vandaag verschijnt haar eerste column.

Leontine Vreeke is adviseur, politica, schrijver en zangeres, en een vertrouwd gezicht bij de Kanttekening, waar ze eerder al haar inzichten deelde als lid van het dK-panel. Als columnist zal ze haar visie nu regelmatiger laten horen.

Vreeke is een veelzijdige persoonlijkheid. Recentelijk stond ze nog in het theater met haar voorstelling Van dichtbij, in twee culturen, waarin ze liederen zong van Conny Vandenbos en vertelde over haar leven als ‘dubbelbloed’. Opgegroeid in Zeeland met een Surinaamse moeder en een Nederlandse vader, worstelde ze lang met de vraag waar ze nu echt bij hoorde. Inmiddels omarmt ze haar veelzijdige identiteit. In een interview zei ze hierover: ‘Ik ben een keiharde gabber, maar ik kook thuis roti en eet dat met mijn handen. Ik ben het gewoon allebei.’

Politiek is ze actief voor D66, waar ze als fractievertegenwoordiger in de provincie Zuid-Holland werkt. Haar portefeuilles omvatten onder meer cultuur en erfgoed, digitalisering, ondernemersklimaat en kustbeleid. Daarnaast is ze senior adviseur sociaal domein bij Radar Advies, waar ze haar expertise inzet voor maatschappelijke vraagstukken.

- Advertentie -