17.4 C
Amsterdam

Liverpool-ster Salah plaatst (weer) een kerstfoto, tot woede sommige moslims

Lees meer

Een kerstfoto van de islamitische Liverpool-aanvaller Mohamed Salah leidt tot boze reacties bij sommige islamitische internetters. De voetballer wenste zijn volgers een gelukkig kerstfeest toe, poserend voor zijn kerstboom.

Een Twitteraar reageert in het Arabisch dat Egyptenaar Salah ‘buigt voor het westen’. Zijn tweet wordt duizenden keren gedeeld.

Een account met de naam ‘haram police’ heeft de kerstfoto gefotoshopt met een plaatje van een aap in plaats van de vrouw van Salah.

Salah krijgt ook bijval van islamitische fans. De Egyptische zangeres en presentatrice Salma Sabahy tweet dat ze blij is met ‘elk feest voor vreugde en samenkomst’ en wenst de voetballer zegeningen toe.

De kans is dan ook klein dat Salah zich in het vervolg iets zal aantrekken van de kritiek. Tot nu toe is dat in ieder geval niet zo. De afgelopen jaren deelde hij vergelijkbare kerstfoto’s met kerstboom, waarna hij kritiek kreeg van sommige moslims.

Salah is een rolmodel voor islamitische voetbalfans, maar spreekt ook miljoenen niet-moslimfans aan. Onderzoek door Stanford University uit 2019 concludeerde zelfs dat zijn aanwezigheid zorgt voor minder moslimhaat.

De grootgrootmoefti van Salahs thuisland Egypte sprak enkele jaren geleden uit dat moslims best Kerst mogen vieren – met kerstboom.

- Advertentie -