13.8 C
Amsterdam

‘Marokko gaat officiële ambassade in Tel Aviv openen’

Lees meer

Marokko zal zijn ‘verbindingskantoor’ (foto) in het Israëlische Tel Aviv binnenkort omvormen tot een officiële ambassade, meldt het Amerikaanse nieuwscentrum Axios.

De opening van een ambassade in Tel Aviv maakt deel uit van de plannen van Marokko om de diplomatieke betrekkingen met Israël te verbeteren.

Volgens bronnen van Axios is een ambassade in Tel Aviv misschien wel de eerste concrete stap met dank aan de Amerikaanse president Joe Biden om de normalisatie uit het Trump-tijdperk tussen Israël en de Arabische wereld te bevorderen. Biden staat volledig achter het normaliseren van de diplomatieke betrekkingen van Arabische landen met Israël, meldt Morocco World News.

In ruil voor de normalisering van de betrekkingen met Israël erkennen de Verenigde Staten de soevereiniteit van Marokko over de Westelijke Sahara, die sinds 1975 door het koninkrijk wordt bezet. Dit was de prijs die Trump moest betalen om de deal doorgang te doen laten vinden.

Brett McGurk, de belangrijkste adviseur van Biden in het Midden-Oosten, sprak enkele dagen terug aan de telefoon met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken. McGurk bevestigde dat de regering-Biden niet van plan is de stap van Trump terug te draaien, zeiden bronnen tegen Axios. Spanje heeft de VS vorige maand gevraagd om deze erkenning terug te draaien.

- Advertentie -