14.2 C
Amsterdam

Marokko maakt Spaanse politici woedend met landkaart waarop Ceuta en Melilla Marokkaans zijn

Lees meer

Enkele Spaanse politici zijn woedend op Marokko vanwege een nieuw gepubliceerde kaart op de website van de Marokkaanse ambassade in Spanje. Daarop zijn de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla geannexeerd door Marokko.

Juan Jose Imbroda, president van Spaans Melilla, bestempelde de kaart als ‘weer een vijandige agressie’ van Marokko. Hij eiste vrijdag dat de Spaanse nationale regering een formeel protest gaat aantekenen tegen het Noord-Afrikaanse koninkrijk. Twee dagen later noemde Imbroda de regering een stelletje ‘witwassers’ die bereid waren ‘alles te slikken’ uit Marokko, omdat de regering niet op zijn verzoek had gereageerd.

Gisteren reageerde het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat benadrukte dat Ceuta en Melilla Spaans zijn. Niettemin kondigde het ministerie geen andere stappen aan tegen de ambassade, of tegen Rabat.

De enclaves Ceuta en Melilla zijn al eeuwen Spaans grondgebied, maar bevinden zich in Noord-Afrika. Marokko vindt dat Spanje de soevereiniteit van beide steden moet overdragen aan het koninkrijk.

- Advertentie -