16.4 C
Amsterdam

Moslimjeugdclub FEMYSO: debat over Bouchallikht schuld extreemrechts

Lees meer

In een persbericht reageert de Europese moslimjongerenorganisatie FEMYSO op de ophef rond kandidaat-Kamerlid Kauthar Bouchallikht van GroenLinks.

Bouchallikht is tot 1 december vicevoorzitter van deze organisatie. De organisatie spreekt over ‘demoniserende berichtgeving’ en stelt dat de discussie over Bouchallikht en FEMYSO is aangezwengeld door extreemrechts.

‘Deze voortdurende aanval op FEMYSO en haar lidverenigingen is geïnitieerd vanuit het extreemrechtse spectrum en creëert een onjuist narratief over inspanningen van moslims in de bredere samenleving’, schrijft FEMYSO in het persbericht.

FEMYSO benadrukt een inclusieve organisatie te zijn en noemt kritische vragen over de Moslimbroederschap, waar FEMYSO volgens sommige deskundigen banden mee heeft, ‘valse beschuldigingen’.

‘Het citeren en aanhalen van onterechte beweringen die in het verleden zijn gedaan, met als enig doel het destabiliseren van de organisatie, doet tekort aan het werk dat wij verrichten om Europa een inclusievere plek te maken; ongeacht religie of overtuiging.’

FEMYSO is naar eigen zeggen ‘een netwerkorganisatie voor 32 moslim jongeren- en studentenorganisaties vanuit 20 Europese landen, en is de stem van Europese moslimjongeren, die worden geholpen in hun ontwikkeling, empowerment, en het werken voor een divers, hecht en bruisend Europa’.

Oud-journalist Carel Brendel, die de zaak aan het rollen bracht en nu door FEMYSO en door tientallen linkse en islamitische organisaties als extreemrechts wordt bestempeld, stelt dat de Moslimbroederschap in een schrijven in 2020 FEMYSO als een van haar organisaties beschouwt.

- Advertentie -