23.1 C
Amsterdam

Nida-leider: NCTV-nota met opzet gelekt zodat Rutte verkiezingen wint

Lees meer

Nida-leider Nourdin el Ouali heeft in een Facebook-vlog gereageerd op de gelekte vertrouwelijke nota van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Hij gelooft dat de nota ‘met kwade opzet is gelekt’.

Volgens de interne NCTV-nota voert de Turkse president Erdogan een bewuste islamiseringsstrategie uit, waarbij ook salafistische en jihadistische organisaties worden gesteund. Een deel van de Turks-Nederlandse gemeenschap is gevoelig voor ‘ongewenste beïnvloeding’ uit Turkije, aldus de nota.

In zijn reactie spreekt Ouali over een ‘zogenaamd gelekt stuk’, dat volgens hem elke onderbouwing mist. ‘Wat een kwakzalverij. Wat een prutsers. Wat een kwaadaardig stuk is dat, zeg.’

In de nota staan volgens de Nida-leider allemaal ‘containerbegrippen’, zoals ‘islamisme’, ‘salafisme’ en ‘oprukkende politieke islam’. Die zullen genoeg moslimhaat aanwakkeren ‘voor de komende tien, twintig jaar.’

De Nida-voorman stoort zich aan de suggestie van de NCTV dat een speech van de Turkse president Erdogan in reactie op de aanslag tegen moslims in Christchurch, Nieuw-Zeeland mogelijk Gökmen T. inspireerde tot zijn tramaanslag in Utrecht. Erdogan plaatste deze aanslag, aldus NCTV, ‘in een context van oorlog tussen moslims en christenen’.

Maar Ouali dankt ‘bashkan’ (Turks voor leider, president, red.) Erdogan juist voor deze ‘goede speech’. De Turkse president maakt zich volgens de Nida-leider ‘superterecht’ zorgen over de volgens hem penibele positie van moslims in Europa.

Ouali is ervan overtuigd dat dit ‘kwaadaardige stuk’ van de NCTV bewust is gelekt, zo vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen. De Nida-leider gelooft dat minister-president Mark Rutte (VVD), als ‘politieke baas’ van de NCTV, de verkiezingen wil beïnvloeden door Erdogan ‘uit de kast’ te halen.

Ouali brengt het jaar 2017 in herinnering, toen Nederland vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen in een diplomatiek conflict met Turkije verzeild raakte. Het wordt algemeen aangenomen dat de felle opstelling van Mark Rutte de VVD toen geen electorale windeieren heeft gelegd.

Ouali gelooft dat de Nederlandse regering ‘over de ruggen van Nederlandse moslims’ – en ‘Turken in het bijzonder’ – probeert de verkiezingen te manipuleren, zodat Rutte weer kan winnen.

‘Soms zijn het de Marokkanen, dan de Turken. Maar we laten ons niet gek maken. Eén familie. Het is verkiezingstijd. Met kwade opzet is dit gewoon gelekt. (…) Jullie spelen met vuur.’

In hetzelfde licht ziet hij het feit dat de Tweede Kamer nu debatteert over de erkenning van de Armeense Genocide door de Nederlandse regering. Dit is volgens hem een verkiezingstruc om ‘Turken’ en moslims zwart te maken voor electoraal gewin.

Vorige week kwam Nida in het nieuws, toen het een petitie om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen overhandigde aan de Tweede Kamer.

Zelf probeert Nida, een ‘door de islam geïnspireerde partij’, bij de verkiezingen van 17 maart in de Tweede Kamer te komen. Tot nu toe behaalt de partij nog geen zetels in de peilingen.

- Advertentie -