11.3 C
Amsterdam

Nida overhandigt petitie voor verbod beledigen profeet aan Kamer

Lees meer

De islamitische partij Nida gaat de veelbesproken petitie tegen belediging van de profeet Mohammed aan de Tweede Kamer aanbieden. De petitie is inmiddels door ruim 120.000 mensen ondertekend.

Vanavond om acht uur zal Nida-leider Nourdin el Ouaali (foto, rechts) samen met de initiatiefnemer van de petitie, imam Ismail Abou Soumayyah (foto, links), de zaak live op Facebook toelichten, zo meldt de partij. Bij 40.000 geldige handtekeningen is de Tweede Kamer verplicht de petitie in ontvangst te nemen en te behandelen.

De petitie stelt dat het beledigen van de profeet Mohammed niets te maken heeft met de vrijheid van meningsuiting en wil dit verbieden. ‘Het is eerder een tekort aan fatsoen en leidt ook nog eens tot maatschappelijke spanningen alsook het structureel beledigen van moslims.’

Initiatiefnemer Ismail Abou Soumayyah kwam vorig jaar in het nieuws omdat hij als salafistische imam een lezing zou geven in de Rotterdamse Essalam Moskee, samen met een vertegenwoordiger van de islamistische organisatie Hizb-ut-Tahrir, dat een kalifaat wil stichten. Na vragen van CDA, VVD en Leefbaar Rotterdam over hun komst werd de bijeenkomst afgeblazen.

Nida heeft op dit moment zetels in Rotterdam, Den Haag en Almere, maar nog niet in de landelijke Tweede Kamer. Daar hoopt de partij bij de verkiezingen van maart verandering in te brengen.

Partijleider Nourdin el Ouali kwam eerder in het nieuws toen hij voorstelde om islamitische organisaties die in Frankrijk dreigen te worden verboden ‘een veilig toevluchtsoord’ te bieden.

- Advertentie -