15.7 C
Amsterdam

Nieuwe theorie bij omroep ON: ‘Boeren moeten plaatsmaken voor migranten’

Lees meer

Nederlandse boeren moeten plaatsmaken voor migranten. Dat beweerde rechtsfilosoof Raisa Blommestijn gisteren bij Ongehoord Nieuws, waar ze regulier te gast is.

De stikstofcrisis is volgens Blommestijn een ‘gecreëerd probleem’. Het ware probleem is volgens haar dat er decennialang een beleid is gevoerd waarbij veel migranten ons land binnenkwamen en Nederland nu ‘letterlijk vol’ is.

‘En wat gebeurt er dan? Dan wordt er gekeken naar ‘Waar is er nog wél ruimte?’ – en dan moeten de boeren plaatsmaken. Dat is gewoon wat hier aan de hand is.’

Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren beweert iets soortgelijks in een recente video, namelijk dat het ‘overduidelijk’ is ‘dat het in werkelijkheid te doen is om de grond van de boeren af te pakken’, onder meer ‘om woningen te bouwen voor immigranten’.

Uitspraken die worden gedaan bij Ongehoord Nieuws wekken vaker de nationale belangstelling. De NPO wil een sanctie opleggen aan Ongehoord Nederland, nadat de NPO-ombudsman stelde dat de omroep de journalistieke code heeft geschonden door gasten zonder weerwoord ongefundeerde uitspraken te laten doen.

Vorige maand stelden negen fracties Kamervragen over omroep Ongehoord Nederland. Zij vrezen voor de nationale veiligheid vanwege het onweersproken uitzenden van het idee van ‘omvolking’, zoals gebeurde in een uitzending waarin Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter waarschuwde dat ‘ons en onze cultuur [zal] vervangen. Dat is de omvolking’.

Blommestijn, die tijdens die uitspraak van Dewinter ook aan tafel zat bij Ongehoord Nieuws, brengt met haar uitspraken de Universiteit Leiden, haar oude werkgever, in verlegenheid. Vorige week distantieerde de universiteit zich van haar uitlatingen.

De Leidse universitair docent Miko Flohr twitterde gisteren: ‘Ik schaam me echt kapot dat zij een doctorstitel voert van de universiteit waar ik werk.’

Hoogleraar Wim Voermans schrijft zelfs dat Blommestijn een ‘schandvlek’ is voor zijn universiteit. Voermans stelt ook dat Blommestijn dit jaar terecht is ‘ontslagen’ van de universiteit.

Blommestijn zelf bestrijdt dat ze ontslagen is en dreigt met aangifte wegens laster en een officiele klacht bij de universiteit wegens ‘ongewenst gedrag’.

- Advertentie -