3.8 C
Amsterdam

Gevluchte Noord-Koreaan in VS: ‘woke’ universiteiten lijken op Noord-Korea

Lees meer

De Noord-Koreaanse vluchtelinge Yeonmi Park ergert zich enorm aan radicaal-linkse ‘woke-indoctrinatie’ op Amerikaanse scholen. ‘Zelfs in Noord-Korea zijn ze minder gek’, stelt de studente.

Park ging studeren aan de Columbia University en verbaasde zich over het volgens haar antiwesterse sentiment in het klaslokaal. ‘Ik verwachtte dat ik al dit geld, al die tijd en energie hierin stak om kritisch te leren denken. Maar ze dwingen je om te leren op de manier zoals zij willen hoe je denkt’, zegt Park tegen de rechtse omroep Fox News. ‘Ik dacht dat Amerika anders was, maar ik zag zoveel overeenkomsten met Noord-Korea, dat ik mij zorgen begon te maken.’

Toen Park dertien jaar was, vluchtte ze met haar ouders eerst naar China en toen naar Zuid-Korea, om vervolgens naar de Verenigde Staten te gaan. ‘Ik dacht dat Noord-Koreanen de enige mensen waren die Amerikanen haatten, maar het blijkt dat er veel mensen dit land haten die in dit land wonen’, vertelde Park aan de conservatieve krant New York Post.

Dankzij de Black Lives Matter-protesten is de racismekwestie weer enorm opgelaaid. In Texas en andere zuidelijke staten willen Republikeinse politici het onderwijs in de critical race theory verbieden.

In critical race theory staan de slavernij en begrippen als ‘institutioneel racisme’, ‘intersectionaliteit’ en ‘witte suprematie’ centraal. Doel van deze academische invalshoek is om de effecten van ras en cultuur op iemands sociale status in een samenleving te bestuderen. Maar de Republikeinen vinden deze tak van studie eerder lijken op activisme dan op wetenschap. Witte studenten krijgen een schuldgevoel aangepraat, vinden zij.

- Advertentie -