14.5 C
Amsterdam

Omroep Zwart twijfelt aan betrouwbaarheid lage kijkcijfers

Lees meer

Omroep Zwart zet vraagtekens bij de lage kijkcijfers die het haalt. Hoofdredacteur Sherina Leerdam zegt dat de metingen niet representatief zijn voor haar doelgroep.

De nieuwe omroep heeft twee radioprogramma’s, die ‘s nachts worden uitgezonden, en maakte afgelopen maand op tv het muziekprogramma Podium Zwart. De kijkcijfers daarvan zijn slecht. Maar volgens Leerdam moeten we die kijkcijfers niet zwart op wit geloven.

‘De manier waarop op dit moment de kijkcijfers worden gemeten vinden wij niet representatief. Bij iets van 1.200 mensen in Nederland staat een kastje. Dat is niet onze doelgroep’, zegt zij tegen RTV Rijnmond. Die doelgroep bestaat vooral uit mensen met minderheidsgroepen.

Leerdam vertelt ook dat Omroep Zwart nu de focus legt op cultuur. In de toekomst wil de nieuwe omroep zich ook richten op geschiedenis.

Dit jaar is er nog te weinig capaciteit om een uitgebreid item te maken over Keti Koti, de afschaffing van de slavernij die morgen wordt gevierd, zegt Leerdam, maar volgend jaar staat dat wel op de planning.

- Advertentie -