11.3 C
Amsterdam

‘Onbegrijpelijk’: college Westland zet beoogd moskeepand op Funda

Lees meer

Het Westlandse college heeft een beoogd moskeepand op Funda in de vrije verkoop gezet. Alle geïnteresseerden kunnen vanaf 250.000 euro bieden op het leegstaande gebouw.

Vorig jaar was de verkoop aan de moskeevereniging bijna rond, maar toen begon het college zich ineens achter een geheime nota te verschuilen. Daarin zou staan dat het pand niet meer één op één maar in de openbare verkoop verkocht moet worden.

De nota in kwestie is tot op heden niet gevonden. Daarom bestaat er bij de moskeevereniging en bij de oppositiepartijen het gevoel dat het college helemaal geen moskee wil.

De actie van het rechtse college komt extra hard aan, omdat volgende week een extra raadsvergadering over het pand stond gepland. ‘Onbegrijpelijk’, vindt D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland.

Een meerderheid van een raadscommissie eiste gisteravond dat het college het pand weer van Funda afhaalt, maar de wethouder weigert dit. ‘Dan ben je volledig los van de werkelijkheid gekomen’, zegt D66’er Hofland tegen Omroep West.

Ondertussen lijkt een islamitische basisschool in Westland er wél te komen, meldt Omroep West ook. Onderwijswethouder Ben van der Stee (LPF) denkt over een maand een plek gevonden te hebben voor de school, waartegen het college en een raadsmeerderheid zich jarenlang hadden verzet. Maar nu, na druk van de provincie en de minister van Onderwijs, komt de school er dus wellicht toch.

- Advertentie -