14.1 C
Amsterdam

Online steun voor ontslagen voetballer El Ghazi

Lees meer

Er is online veel solidariteit met de Marokkaans-Nederlandse voetballer Anwar El Ghazi, die vorige week door zijn Duitse voetbalclub FSV Mainz werd ontslagen vanwege pro-Palestijnse uitspraken. Zo meldt Nieuws.Marokko.nl.  

De uitspraken van El Ghazi, die hij ondanks meerdere waarschuwingen van FSV Mainz weigerde in te trekken, zouden ‘onverenigbaar met de waarden van de club’ zijn. El Ghazi vindt dat hij juist ‘de mensheid en de onderdrukten’ steunt.

Op 27 oktober plaatste El Ghazi een bericht op Twitter waarin hij de dood van ‘alle onschuldige burgerslachtoffers in Israël en Palestina’ veroordeelt. De club reageerde snel en strafte de speler. Ook beweerde de club dat de voetballer spijt had betuigd en zijn woorden had teruggenomen.

Dat laatste, klopte niet volgens El Ghazi in een nieuwe post. ‘Ik neem geen afstand van wat ik heb gezegd, en ik steun vandaag en tot mijn laatste ademtocht de mensheid en de onderdrukten.’

Enkele dagen later maakte de club bekend dat de samenwerking met El Ghazi per direct is beëindigd.

El Ghazi blijft bij zijn positie met nog een nieuwe post, die door meer dan vijf miljoen mensen is gezien. ‘Verdedig wat juist is, zelfs als dat betekent dat je alleen staat. Het verlies van mijn inkomstenbron is niets vergeleken met de hel die is losgebarsten op de onschuldigen en de kwetsbaren in Gaza.’ Zijn tweet werd door meer dan 5 miljoen mensen gezien.

Online reageren mensen, die zijn ontslag als onrechtvaardig en hypocriet bestempelen. Ze wijzen op ‘de dubbele standaard van het Westen’ als het gaat om ‘de vrijheid van meningsuiting’.

- Advertentie -