18.5 C
Amsterdam

Oostenrijkse moslimhater mag Engeland niet meer in

Lees meer

Martin Sellner van de Identitäre Bewegung Österreich, de Oostenrijkse tak van de anti-islamitische actiegroep Identitair Verzet, mag Groot-Brittannië nooit meer in. Dit meldt de Britse krant the Guardian.

Volgens het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken promoot Sellner sociale onrust en extremisme, waarmee hij een ernstige bedreiging voor het Verenigd Koninkrijk zou vormen.

Sellner werd vorig jaar op de luchthaven London Stansted tegengehouden bij de douane. Hij mocht Groot-Brittannië niet in omdat Identitair Verzet daar wordt gezien als een extremistische haatgroep, die negatieve verhalen over moslims en vluchtelingen verspreidt en publieke acties tegen moslims organiseert. Er waren aanwijzingen dat Sellner dit jaar weer zou proberen om Groot-Brittannië binnen te komen, om de Britse tak van Identitair Verzet te helpen met acties tegen moslims.

Er loopt nog een politieonderzoek naar Sellner vanwege zijn connecties met Brenton Tarrant. De Australische Tarrant wordt verdacht van de aanslag op moslims in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, waarbij 51 mensen omkwamen. Tarrant doneerde voordat hij zijn aanslag pleegde 1500 dollar aan de Identitäre Bewegung Österreich.

Andere extreemrechtse activisten die betrokken zijn bij Identitair Verzet, zoals de Hongaar Abel Bodi en de Amerikaanse vlogster Brittany Pettibone, mogen Groot-Brittannië eveneens niet in. Tegen Pettibone loopt ook een politieonderzoek.

- Advertentie -