14.9 C
Amsterdam

Ophef in de VS: rechts Congreslid linkt islamitische collega aan jihadisme

Lees meer

De Democratische afgevaardigde Ilhan Omar en haar Republikeinse collega Lauren Boebert kunnen elkaars bloed wel drinken, schrijft Politico.

Vorige week maakt Lauren Boebert pikante opmerkingen over Ilhan Omar tijdens een bijeenkomst met aanhangers van Donald Trump. Zo zou Omar deel uitmaken van de ‘Jihad Squad’, refererend naar het feit dat Omar samen met enkele andere progressieve vrouwelijke parlementariërs van kleur ‘The Squad’ wordt genoemd.

Ook ‘grapte’ Boebert dat ze best met Omar in de lift wil staan, zolang ze maar geen rugzak draagt.

Progressief Amerika reageerde als door een wesp gestoken op Boeberts opmerkingen en Omar eiste excuses. Maandag belden beide vrouwen met elkaar. Boebert zei dat het niet haar bedoeling was om Omars religie in twijfel te trekken, maar ze wilde geen excuses aanbieden.

Parlementsvoorzitter Nancy Pelosi (Democraten) veroordeelt de opmerkingen van Boebert. Ze eist dat de Republikeinen optreden tegen Boebert. Ook de Democraten dringen bij de Republikeinen aan op maatregelen tegen Boebert, schrijft the Hill.

Omar: ‘Dit gaat niet over één hatelijke uitspraak of één politicus; het gaat over een partij die onverdraagzaamheid en haat mainstream heeft gemaakt.’

Boebert, op haar beurt, blijft strijdbaar. Ze vertelt op Instagram dat ze van Omar publieke excuses eiste voor haar ‘anti-Amerikaanse en antisemitische retoriek’ en haar geregelde kritiek op de politie.

- Advertentie -