20.5 C
Amsterdam

Pakistan: afgezette premier lapt verbod aan laars, marcheert naar Islamabad

Lees meer

De Pakistaanse autoriteiten hebben de afgezette premier Imran Khan verboden een massale mars te houden richting de hoofdstad Islamabad. Maar Khan en zijn aanhangers zijn toch onderweg, met alle onrust van dien.

Khan wilde vandaag met tienduizenden aanhangers van Peshawar naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad om nieuwe verkiezingen te eisen. De regering waarschuwde Khan dat hij ‘de vrede in Islamabad niet zou mogen verstoren’ en zou worden gearresteerd. Toch leidt Khan op dit moment een konvooi van voertuigen en supporters op weg naar Islamabad, meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

PTI-aanhangers van Imran Khan zijn al geclasht met politie in Lahore, de tweede stad van Pakistan. De menigte wist zich een weg te banen door containers die op straat waren opgesteld en trotseerden traangasgranaten.

Het verbod kwam nadat de politie honderden aanhangers van Khan ‘s nachts had vastgehouden. Volgens Khans PTI-partij, begonnen de politie-invallen tegen hun aanhangers maandag kort na middernacht. Dinsdag werden nog steeds huizen doorzocht. In het hele land werden minstens 400 aanhangers van de partij gearresteerd.

Khan werd vorige maand door middel van een motie van wantrouwen tot aftreden gedwongen, maar accepteert dit niet. Hij zet de politiek onder druk door massale volksprotesten in het hele land te organiseren. Khan is er heilig van overtuigd dat de Verenigde Staten achter zijn val zitten.

- Advertentie -