16.8 C
Amsterdam

Pakistan: Iraanse aanval doodt twee kinderen

Lees meer

Bij aanvallen van Iran op bases van de rebellenbeweging Jaish al-Adl gister in Pakistan zijn twee kinderen omgekomen, aldus de Pakistaanse regering.

Iran viel doelen van Jaish al-Adl in Pakistan aan. De salafistische rebellenbeweging die tegen het sjiitische regime in Teheran vecht, heeft militair terrein in de provincie Balochistan, aan de grens met Iran.

De Pakistaanse regering is woedend. ‘Deze schending van de Pakistaanse soevereiniteit is volkomen onaanvaardbaar en kan ernstige gevolgen hebben’, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook zouden er twee kinderen zijn gedood door de Iraanse luchtaanvallen op Pakistaans grondgebied.

Eerder deze week viel Iran doelen aan in Irak en Syrië. De aanvallen zijn volgens Teheran ‘gerichte’ operaties om degenen te straffen die de veiligheid van Iran bedreigen. De Iraanse aanvallen komen te midden van de verhoogde spanningen in het Midden-Oosten sinds de bloedige oorlog in Gaza, waar nu al 24.000 Palestijnen zijn gedood door het Israëlische leger, waaronder meer dan 10.000 kinderen.

De Chinese regering, die probeert haar invloed in het Midden-Oosten te vergroten, heeft Pakistan en Iran vanochtend opgeroepen ‘terughoudendheid’ te betrachten, aldus BBC.

- Advertentie -