21.2 C
Amsterdam

Partijgenoten van Erdogan: ‘Onze president is helemaal niet ziek’

Lees meer

AKP-politici hebben de afgelopen dagen video’s gedeeld van een vitaal ogende Turkse president Erdogan, om zo recente claims dat hij ernstig ziek zou zijn te ontkrachten. Dat meldt de Turkse nieuwssite Duvar.

Op een video, gepost door de presidentiële woordvoerder, is te zien dat Erdogan uit de auto stapt en loopt om de in acht staande militairen te salueren. De tweet gaat gepaard met de tekst: ‘Geeft vertrouwen aan zijn vrienden en angst aan zijn vijanden’.

Ook is er een video van Erdogan gedeeld waar hij soepeltjes een vliegtuig instapt.

Een provinciale AKP-voorzitter deelt een video met de mededeling: ‘Jakhalzen verberg je, de leeuw van God is gearriveerd.’

Vele Erdogan-aanhangers retweeten de uitlatingen, maar een enkeling vraagt zich wel af of de titel ‘leeuw van God’ al niet wordt gebruikt voor Ali, de schoonzoon van de profeet Mohammed.

De sociale media posts zijn allemaal bedoeld om de voortdurende geruchten over Erdogans gezondheid de kop in te drukken. De laatste tijd, ook afgelopen week (foto), duiken er af en toe beelden op van een verdwaasd ogende en moeizaam lopende Erdogan.

Recentelijk ging de voorzitter van de belangrijkste oppositiepartij CHP in op de geruchten over Erdogans gezondheid, door te zeggen dat het zijn ‘enige wens’ is om hem in goede gezondheid te verslaan tijdens de verkiezingen van 2023.

Overigens heeft de Turkse politie verklaard dat er juridische stappen zullen worden genomen tegen mensen die op sociale media claimen dat Erdogan dood is.

- Advertentie -