23.5 C
Amsterdam

Politie Rotterdam krijgt commissie voor diversiteit en tegen discriminatie

Lees meer

De Rotterdamse politie krijgt als eerste politie-eenheid in Nederland een onafhankelijke adviescommissie die diversiteit moet bevorderen en racisme en discriminatie in de organisatie moet tegengaan. Dit bericht de lokale omroep RTV Rijnmond.

Dit schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad. De commissie zal onder leiding komen te staan van Hamit Karakus (56), oud-politieman en senator voor de PvdA.

Vorig jaar raakte de Rotterdamse politie in opspraak, nadat bekend werd dat in een app-groep van de politie werd gerept over ‘kankervolk’ en ‘pauperallochtonen’. In april dit jaar stemde de gemeenteraad in met een voorstel tot meer ‘tegenwicht, tegenspraak en tegenmacht’ bij de politie.

Volgens Aboutaleb staat de Rotterdamse politie achter het achterliggende doel om het vertrouwen tussen burger en politie weer te herstellen. Behalve de adviescommissie zijn er ook andere programma’s om dat doel te bereiken, aldus de burgemeester. Dit jaar nog worden er stadsgesprekken tussen de bewoners en de politie georganiseerd om het vertrouwen te herstellen.

- Advertentie -