17 C
Amsterdam

Pro-Palestina demonstraties in grote steden na aanval op ziekenhuis in Gaza-stad 

Lees meer

Het bloedbad in een ziekenhuis in Gaza-stad, waarbij tenminste vijfhonderd Palestijnen omkwamen, waaronder vele kinderen, bracht afgelopen nacht veel pro-Palestina demonstranten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op de been. Ze scandeerden onder meer ‘Free Palestina’ en ‘Israël terrorist’. Zo meldt het AD.

Velen, waaronder de Canadese premier Justin Trudeau, veroordeelden Israël voor de slachting in het ziekenhuis. ‘Er zijn regels in oorlogen en het is niet geaccepteerd om een ziekenhuis te treffen,’ zei hij.

Israël ontkent in alle toonaarden. De bomaanslag zou het gevolg zijn van een afzwaaier van een Hamas-projectiel. Hamas weerspreekt dat.

De pro-Palestina demonstranten van gisteravond, waar met Palestijnse vlaggen werd gezwaaid, wezen naar Israël, die ze ‘terroristisch’ noemden. Daarbij werd door een enkeling ook de Israëlische vlag onteerd door erop te stappen.

Inmiddels zijn er sinds de terreuraanslag van Hamas van twee weken geleden al meer dan 4000 mensen in totaal omgekomen. 1200 aan de Israëlische kant, en meer dan 2800 bij de Palestijnen.

Gisteren kwam in Den Haag ook een groepje christelijke theologen in protest bijeen. Ze beschuldigen de Israëlische staat ervan een ‘genocide’ in Gaza aan te richten.

 

 

- Advertentie -