13.7 C
Amsterdam

PSV-voetballer Ihattaren: ‘Ik word bijna ieder weekend aangehouden’

Lees meer

De Marokkaans-Nederlandse voetballer Mohamed Ihattaren heeft een boekje opengedaan over zijn ervaringen met discriminatie, meldt de site PSV-fans.

De 17-jarige PSV’er vertelt dat hij dagelijks te maken heeft met discriminatie. ‘Ik krijg bijna dagelijks discriminerende woorden over me heen. Op straat, voor de deur van mijn moeder, overal’.

Ook zegt hij vaak last te hebben van de politie. ‘Sinds ik mijn rijbewijs heb, word ik bijna ieder weekend wel aangehouden. Zeker in Eindhoven. In Utrecht is dat wat minder.’

Volgens Ihattaren kunnen jonge Marokkaanse Nederlanders blijkbaar niet in een mooie auto rijden in Nederland, omdat de politie je dan aanhoudt. Toch zegt hij van Nederland te houden. ‘Ik probeer altijd maar vriendelijk te blijven. Ondanks de vooroordelen mogen we trots zijn dat we in Nederland leven.’

Vorig jaar zorgde Ihattaren onder voor veel ophef in Marokko en onder Marokkaanse Nederlanders. Hij besloot toen namelijk om voor het Nederlands Elftal uit te komen in plaats van voor het Marokkaanse Elftal. Marokkaanse Nederlanders die het oneens met zijn beslissing waren scholden Ihattaren uit voor ‘landverrader’ en ‘jood’.

- Advertentie -