11.2 C
Amsterdam

Rapport gepubliceerd met namen vermoorde Palestijnen, nadat Biden cijfers Hamas in twijfel trok

Lees meer

Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza heeft gisteren de namen vrijgegeven van 7.028 Palestijnen die zijn vermoord door Israël. De reden? De Amerikaanse president Joe Biden trok eerder de cijfers van Hams in twijfel, in navolging van critici van Palestina.

Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza publiceerde een rapport van 210 pagina’s, waarin de namen, leeftijden, genders en ID-nummers van de vermoorde Palestijnen staan genoemd. Er komt binnenkort ook een Engelstalige versie.

Het gaat om 7.028 Palestijnen, waaronder 2.913 kinderen, aldus het rapport. Ze zijn gedood tussen 7 oktober en 26 oktober om 15:00 uur lokale tijd. De doden die daarna zijn gevallen zijn niet meegeteld. Tenminste 940 kinderen zijn nog vermist onder de puinhopen. Defense for Children Palestine heeft, op basis van dit rapport, een vernietigend stuk over de Israëlische oorlogsmisdaden geschreven. De Verenigde Staten zijn voor deze misdaden medeverantwoordelijk, aldus de NGO.

De uitlatingen van Biden, die de cijfers van Hamas in twijfel trok, zijn ‘schaamteloos’, vindt Ashraf al-Qudra, woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. ‘We besloten onderzoek te doen, met details en namen, en aan de hele wereld de waarheid te vertellen over de genocidale oorlog die gepleegd door de Israëlische bezettingsmacht tegen ons volk.’

De Council on American-Islamic Relations (CAIR) reageerde ook woedend op de uitlatingen van Biden. Die waren ‘schokkend onmenselijk’. De grootste islamitische burgerrechtenorganisatie van de Verenigde Staten dringt er bij de president op aan zich te verontschuldigen. ‘Talloze video’s die elke dag uit Gaza komen tonen verminkte lichamen van Palestijnse vrouwen en kinderen – en hele stadsblokken die met de grond gelijkgemaakt zijn’, aldus Nihad Awad, directeur van CAIR. De president moet enkele van deze video’s bekijken en zich afvragen of de gedode kinderen op deze beelden een verzinsel zijn, of een acceptabele prijs voor de oorlog, zegt Awad.

 

- Advertentie -