14.9 C
Amsterdam

Renaissanceschool van Forum voor Democratie sluit de deuren

Lees meer

Na twee jaar moet de Renaissanceschool in Almere die met veel bombarie door Forum voor Democratie werd geopend, de deuren alweer sluiten. De kans op rijksfinanciering blijkt nihil, meldt Omroep Flevoland.

‘Binnen de visie van de Renaissanceschool wordt de politiek buiten de school gehouden (geen woke-ideologie, geen klimaatgedram, etc.)’, aldus de website van Forum voor Democratie.

Op de website van de school, die sinds juli vorig jaar geen update lijkt te hebben gehad, wordt geklaagd over het ‘failliet van het onderwijs’ vanwege ‘modegrillen’, zoals ‘iPad-scholen’, ‘te vroege seksuele voorlichting’, ‘klimaathysterie’ en ‘coronapaniek’.

De school sluit aan het einde van dit schooljaar. ‘Alternatieve financieringsmogelijkheden leken niet haalbaar’, zegt schooldirecteur Ralf Dekker tegen Omroep Flevoland.

Er zaten slechts zeventien leerlingen op de Renaissanceschool die Forum aanprees met ‘beproefde methoden’, zoals staartdelingen. Volgens Dekker is dit niet het einde van de Renaissanceschool. Er wordt ‘een pauze’ van twee jaar genomen. Daarna zou een doorstart mogelijk zijn.

- Advertentie -