16.2 C
Amsterdam

Republikeinse geldschieters steunen campagne tegen pro-Palestijnse studenten

Lees meer

Grote geldschieters van de Republikeinse Partij hebben geld gedoneerd aan Accuracy in Media, een conservatieve mediawaakhond die actief campagne voert tegen pro-Palestijnse studenten.

De afgelopen maanden is Accuracy in Media betrokken geweest bij een campagne tegen pro-Palestijnse studenten. Hierbij worden intimidatie en doxing niet geschuwd. Doxing is het publiceren van iemands persoonsgegevens op internet. Pro-Palestijnse studenten zijn met naam en toenaam en foto aan de schandpaal genageld en voor antisemiet uitgemaakt.

In 2023 kreeg Accuracy in Media bijna twee miljoen euro van donateurs, zegt de organisatie zelf. Voor de belastingaangifte 2023 maakte het de lijst van donateurs bekend.  Hieronder bevinden zich de Republikeinse megadonor Jeff Yass, de Milstein Family Foundation, de familiestichting van scheepsmagnaat Richard Uihlein en de Adolph Coors Foundation. Yass schonk een miljoen dollar aan Accuracy in Media.

In Nederlands is doxing sinds 1 januari dit jaar strafbaar. Aanleiding van dit verbod was de haatcampagne van Vizier op Links, een (groep) anonieme extreemrechtse activist(en) die onder andere journalist Remco van Mulligen, GroenLinks-coryfee Huub Bellemakers en historica Nadia Bouras aan de schandpaal nagelden.

- Advertentie -